top of page

Sådan læsikrer du din altan - få MinAltans bedste tips

Når det rigtig begynder at ruske og blæse, er det ikke så sjovt at opholde sig på altanen. Men solrige dage med den flotte blå himmel bør man ikke snyde sig selv for. Det kan hjælpe på udeglæden at sørge for at læsikre altanen, så det ikke blæser så meget ind på den. Få vores guide til forskellige løsninger her.Nogle altaner er mere udsatte end andre, i forhold til hvor mange halve pelikaner, det blæser. Nogle altaner er placeret i et hjørne i en gård, og så er der højst sandsynligt ikke brug for afskærmning for blæsten. Men andre altaner er mere blæsevenlige, og her kan blæsten hjælpes udenom for at skabe opholdsvejr på altanen. Har man blæst året rundt, kan det gøre livet på altanen dejligere hele året med bedre læ. Se pris på altaner her hos MinAltan.


Luk lyset ind

Skal du have læ på altanen, så vær opmærksom på ikke at vælge materialer og løsninger, der lukker lyset ude. En altan giver netop din lejlighed mere lys, så det ville være ærgerligt at gøre lejligheden mørkere for at få læ. Vælg noget lyst sejl eller gennemsigtigt materiale, når du leder efter læ på altanen.


Afluk værnet

Selve værnet på en altan er ofte sådan en slags, der suser luft igennem. Det kan betyde meget for træk og blæst på altanen at gøre altanværnet lukket. Det kan man både gøre i selve altanens design med fx glasværn, der er lukket, men man kan også sætte sejl fast på værnet, så luften ikke trænger igennem. Det kan man få i mange slags, farver og typer, som er lette at sætte op. Befinder du dig i København, og er på udkig efter en ny altan?


Læ fra siden

Man kan integrere læafskærmning i altanen, så det er en permanent løsning. Det sker typisk ved, at man sætter en fast læskærm op på en af eller begge sider på altanen. Så får man læ fra vinden, der kommer fra siden. Det kan både være glas, mat glas eller stofløsninger. Ofte er det noget, man får altanfirmaet til at sætte op, så det passer til altanen og stilen.


Sejl mellem værn og altanen ovenover

Det kan også være en mulighed at spænde noget læskabende ud mellem ens egen altans værn og undersiden af altanen ovenover. Det ville både kunne fungere som læ og solafskærmning, når det er varmt. Det kan også være af den type, der kan tages ned og sættes op, når der er brug for det. Det er selvfølgelig vigtigt at være sikker på, at det er tilladt at sætte kroge i altanen ovenover, eller hvad man nu sætter det op med.


Løst sejl til den store altan

Har man en stor altan, kan man overveje et løst sejl, som man kan tage frem og sætte op, når det blæser. Det vil typisk være noget stof eller lærred spændt ud mellem to flytbare pæle. Det kan man så flytte rundt, alt efter hvor det blæser fra. Det kræver en del plads (og opbevaringsplads, når det ikke bliver brugt), og det er ikke en god løsning i for meget vind, for så vælter det, eller i værste fald flyver det væk.


Få mere inspiration til privatliv og stormsikring

Fordelen ved at sætte noget op for at få læ for vind og vejr er, at det også kan give noget privatliv ved at skærme for fremmede blikke. Læs mere om at få privatliv på altanen på andre måder her.


Går det rigtig vildt for sig med blæst og storm, skal du stormsikre altanen. Det vigtigste er, at du:

  • fjerner alle løsdele

  • slukker for elektricitet og trækker alle stik ud

  • beskytter dine planter ved at sætte dem tæt op ad husmuren

  • sikrer større ting som møbler og grill

  • fjerner eventuelt løse læsejl.


Comments


bottom of page