top of page
rolands-varsbergs-ePOH0oKeOjE-unsplash.jpg

Kommuner & altanregler

Altaner & byggetilladelse

En altan øger først og fremmest livskvaliteten, men også ejendommens værdi stiger. Men hvilke altanregler har kommunen?

Det kræver en byggetilladelse fra kommunen, før vi kan bygge altaner på jeres ejendom. I skal være opmærksomme på, at der er en række definerede altanregler på området.

 

Vi rådgiver jer om reglerne, og tager os af selve ansøgningsprocessen og kontakten til kommunen. Her kan du læse mere om altanreglerne og kommunens rolle i altanprocessen.

Skriv til os - så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi glæder os til at høre fra dig.

Tak for din henvendelse
vi kontakter dig snarest muligt

Få byggetilladelse til altaner

MinAltan hjælper jer hele vejen fra altandrøm til byggetilladelse & altanmontering

Kommunerne er generelt positive i forhold til altaner, fordi de gerne vil holde især børnefamilier i byen og skabe attraktive uderum. Men samtidig er der også stramme regler og fastsatte grænser for, eksempelvis hvor store altanerne kan være, som skal følges. Det handler primært om hensynet til naboerne.

Kommunen kan også have en holdning til altanerne, hvis det drejer sig om gamle bygninger og facader. Kommunen ønsker, at altanerne ikke skæmmer de smukke, gamle bygninger. Hvis bygningerne er bevaringsværdige, kan det ofte være svært at få byggetilladelse til altaner. Det kan være sværere at få tilladelse til altaner ud mod gaden end ud mod gården.

Du kan læse mere om reglerne for altaner og altanopsætning i Københavns kommune og Frederiksberg Kommune her:

Regler for størrelser på altaner i København & Frederiksberg
kommune

Både Købehavn og Frederiksberg kommunes altanmanualer ønsker at skabe en balance mellem borgernes ønske om brugbare altaner og et harmonisk byrum. Store altaner skygger mere for underboen og kan også være så store, at man kan kigge ind af naboens vinduer. Det er ikke tilladt.

 

Der er også begrænsninger på, hvor dyb en altan må være. Den maximale dybde på en altan i Frederiksberg og Københavns kommune er 1,5 meter.

Det er ofte en balancegang i forhold til størrelsen på altanerne. Selvfølgelig vil de fleste gerne have så stor en altan som muligt, men i mange tilfælde gælder det om at være realistisk og undersøge forholdene først. Ofte kan en mindre altan fint dække behovet.

bottom of page