top of page

Kan du nøjes med fransk eller spansk altan? Hvilken altan er bedst?

Når man bor i lejlighed, men gerne vil have noget mere plads og have udelivet lidt tættere på, så er en altan et oplagt valg. Men skal det være en fransk eller spansk altan eller en større mere brugbar altan?

Fransk eller spansk altan


En altan kan bidrage med ekstra plads og fungerer som en forlængelse af lejligheden. Du kan gøre en altan til dit specielle frirum ved at skabe din egen skønne oase, hvor du kan slappe af og nyde dine omgivelser, uanset om det er sommer eller vinter. Det er begrænset, hvor meget fri- og uderum en fransk eller spansk altan giver dig. Mange har et ønske om en stor altan, men må nøjes med en fransk eller en spansk altan på grund af pladsmangel.


Så hvilken altan skal du vælge? Der findes i dag et ganske stort udvalg af modeller, varianter og priser, når det kommer til altaner. Blandt eksemplerne kan nævnes stålaltanen, betonaltanen, tagaltanen, den spanske altan, den franske altan og altankvisten. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rette altan, som passer lige præcis til dig og din stil. Se MinAltans altaner. Selvom du tænker fransk eller spansk, vil vi anbefale dig at overveje, om det ikke skal være dansk i stedet :)


Den lille franske eller spanske altan

Hvis pengene er små, så kan en mindre altan, såsom en fransk altan eller en spansk altan være en fin løsning, men hvad er forskellen på dem? En fransk altan er egentlig blot en dør mod det fri, som åbner indad. Den franske altan har ikke noget lille repos at træde ud på, og den er halvt dækket af et gelænder. Bygningsmæssigt svarer det til udgangen til en altan, afskærmet af et gelænder for at hindre, at den franske altan ryger ned. Værnet går halvvejs op, så der er ikke fare for at falde ud. Du skal dog have in mente, at det kan være vanskeligt at rengøre din franske altan.


En spansk altan er, kort fortalt, en forvokset udgave af den franske altan. Den spanske altan har en mindre afsats eller repos, som du kan træde ud på, i modsætning til den franske altan.


Gulvpladsen på en spansk altan kan variere i størrelse, dog som regel er der kun plads til en potteplante og en taburet, da pladsen er trang. På en fransk altan er pladsen endnu mere begrænset, så det er værd at have med i overvejelserne. Spanske altaner og franske altaner kan være en udemærket løsning, når du ønsker lidt ekstra plads, og hvis du ikke har mulighed for at få en traditionel stål- eller betonaltan. Spanske altaner og franske altaner er ofte også nemmere at få byggetilladelse til end traditionelle altaner.


En altan som dækker alle dine behov

Tidligere var den franske altan og spanske altan meget populær, men begge vil kun dække et lille behov pga. størrelsen, så har du derimod lyst til en større altan og mere plads, er det helt sikkert værd at kigge på vores stål- og betonaltaner. Det er svært at skræddersy en eventuel fransk altan eller spansk altan, men det er intet problem med vores store altaner. Her kan du selv vælge farver, gulvbelægning, værn og meget andet.

En stål- eller betonaltan giver dig endnu mere frihed til at skabe et uderum, som kan opfylde alle dine ønsker, hvorimod de små spanske og franske altaner nok ikke helt slår til for de flestes vedkommende. Du kan få dine drømmes altan, hvis du tager et kig i vores showroom på Frederiksberg. Hvis du tilføjer en altan til boligen, investerer du i livskvalitet. En altan kan give lejligheden et ekstra rum, og det skaber et bedre indeklima i din hustand, og du får mere lys ind. Hvis du vælger en fransk altan eller en spansk altan, er pladsen begrænset, men du vil stadig kunne drage fordel af mere lys. Det er en afvejning af, hvor stort et udbytte du vil få af din altan.


Har du grønne fingre, kan du gøre din altan til din egen private have, hvor du kan dyrke friske grøntsager og urter, plante blomster osv. Du kan også bruge din altan til at lufttørre dit tøj, samtidig med at du får dig en god kop morgenkaffekaffe eller måske fyraftensøl, når dagen går på hæld. Det er kun din fantasi, der sætter grænser. Men grænser er der dog ved en fransk altan. Alle vores designs kan installeres med en lang række stilrene værn på din altan, som du kan få malet og lakeret i dine favoritfarver, der matcher din livsstil, og din æstetiske filosofi i boligen. Det er begrænset, hvor stærkt det personlige præg bliver, hvis du vælger en fransk eller spansk altan op.


Betonaltaner og stålaltaner

Vores betonaltaner er klassiske og passer særlig godt til ældre bygninger, som er opført i stuk eller i nationalromantisk stil. Vores betonaltaner bliver altid udført i højstyrkebeton, og designet er moderne samtidig med, at de komplimenterer bygningsfacadens ydre på en klassisk måde. Det er begrænset, hvor meget en spansk altan eller fransk altan vil kunne bidrage til, at opfylde disse ønsker, da der ikke er megen spillerum. Udtrykket kan på en betonaltan og stålaltan variere alt efter smag, lyst og behov. Hvor stor variation du kan få på en fransk altan, kommer an på hvor kreativt, du formår at tænke – for det kræver nok lidt kreativitet, hvis du for alvor vil skabe noget til din livsstil.


Vores stålaltaner vil passe til dig, som ønsker et moderne, stilrent design, som matcher din livsstil og ønsker til din bolig, også selvom du mener, du kan nøjes med en fransk altan. Vores stålaltaner er udviklet og designet af de bedste ingeniører og designhjerner i branchen.


De er konstrueret af varmgalvaniseret stål i et elegant og klassisk design uden, at vi går på kompromis med pris og kvalitet. Vi har lagt vægt på at skjule alle synlige boltsamlinger i designet af vores stålaltan. Vi anbefaler, at du genovervejer om den spanske altan eller franske altan er noget for dig, da designmulighederne er så begrænsede.


Hvad kommer min altan til at koste?

En altan er en stor investering, uanset om du vælger en fransk altan, spansk altan, betonaltan eller en stålaltan. Der er ikke nogen endegyldig pris, da det i høj grad afhænger af projektets omfang, og derefter hvilke værn der monteres, og hvilken lakering der vælges. Derudover vil bygningens gård og placering også have en indflydelse på monteringen. Der er mange faktorer, som skal tages i betragtning, når prisen skal udarbejdes. Det er naturligvis ikke de samme betragtninger, du skal have med i prissætningen af en fransk altan, eftersom en fransk eller spansk altan er meget lille. De er dermed også billigere, men franske og spanske altaner har deres ulemper, som beskrevet. En fransk altan er basalt set en dør, du ikke kan gå ud af. Læs mere om priser på altaner.


I tvivl om hvilken altan du skal vælge?

Det er en stor beslutning at skulle vælge, hvilken altan du skal købe – uanset om du vælger en fransk altan, spansk altan, beton altan eller en stålaltan. Vores team sidder altid klar til at hjælpe og besvare dine spørgsmål, og vi ønsker, at du føler dig tryg i din beslutning, så du får truffet det rette valg. Vi giver en gerne grundig gennemgang af altantyperne, fra fransk til stål eller beton. For dig som ønsker at se vores altaner fysisk, kan det være en rigtig god idé at besøge vores flotte showroom på Frederiksberg, hvor du personligt kan danne dig et overblik over vores mest populære altandesigns samtidig med, at du kan få kyndige råd og vejledning til de valg, du skal træffe. Som udgangspunkt kan vi ikke tilbyde dig en fransk altan, men vi kan tilbyde dig to klassiske typer altaner: stålaltaner og betonaltaner.


Hertil tilbyder vi tre typer af flotte standardværn; ”Frederiksberg”, ”Nørrebro” og ”Vesterbro”. Der er mange muligheder hvorpå du kan skræddersy din helt egen unikke altan, og i vores showroom vil vores konsulenter også kunne hjælpe dig med eventuelle spørgsmål vedrørende finansiering, pris og andre spørgsmål, når du skal vælge din nye altan. Hvorfor kun drømme om en fransk altan, når du kan få et flot, nyt uderum til din lejlighed. Selvom det lyder eksotisk med tilnavnet fransk eller spansk, får du mere ud af tillægsordene stål eller beton.


Hvis du i stedet for en fransk- eller en spansk altan ønsker at MinAltan som rådgiver ifm. altaner, tager et kig på jeres muligheder, så kontakt os nu. Send venligst en e-mail på info@minaltan.dk, så kontakter vi dig.

Comments


bottom of page