top of page

En altan er en god investering, da den øger lejlighedens værdi

Morgenkaffen i den friske luft, den lille urtehave på 3. sal eller solbadning hjemmefra er typiske interessepunkter, når samtalen falder på anskaffelsen af en altan. Imidlertid er altanen ikke blot et boost for livskvaliteten. Den kan også vise sig at være en ganske fornuftig investering. Der er nemlig både interesse hos købere og boligværdi at hente.
Når potentielle købere er på jagt efter drømmelejligheden, står altanen højt på listen af kriterier. Det bliver nemlig kun vigtigere og vigtigere for lejlighedskøbere at have adgang til et uderum, selvom de befinder sig på anden, tredje eller sjette sal.

Spørger man 26-årige Malene Rabjerg Madsen, der for nylig købte lejlighed med altan i København, handler det blandt andet om at have et udendørsrum, hvor hun og kæresten kan udnytte de varme måneder bedst muligt.


”Det er rart at kunne sidde udenfor og spise i de måneder, hvor det er muligt, og så er det rart at kunne åbne to døre i stuen og ikke kun åbne vinduer. Derudover giver det frihed at kunne sidde i solen fra lejligheden uden nødvendigvis at skulle ned i gården.”


Stor interesse for altan hos købere

For Malene Rabjerg Madsen var en altan ikke et altafgørende kriterium for hende og kærestens køb, men alligevel en vigtig detalje, som parret var bevidste om, da de satte deres underskrifter på købsaftalen. Det handlede både om livskvalitet og økonomi.

”Altanen er et stort plus for vores lejlighed. Den vender ”rigtigt” og vi har derfor sol i mange dagstimer. Men samtidig var vi ved købet opmærksomme på, at altanen næppe ville være et minus ved et eventuelt videresalg,” forklarer hun.


Og når potentielle købere som Malene Rabjerg Madsen efterspørger en altan, er det mere normalen end afvigelsen. Ifølge Lone Bøegh Henriksen, der er CEO og indehaver af blandt andre home København K, home Kgs. Lyngby og home Søborg-Dyssegård, er der tale om en generel efterspørgsel i køberfeltet.

”I køberbilledet ser vi lige nu, at en altan i mange tilfælde er en afgørende faktor for, om lejligheden bliver købt. Det er en enormt høj prioritering hos rigtig mange potentielle købere, mens vi også oplever, at eksistensen af en altan for nogle er et decideret kriterium for den første interesse.”


Opførelse af altan er en god forretning

Med altan-interessen hos købersegmentet er der derfor også økonomisk fornuft i at opføre en altan på sin lejlighed, hvis man allerede er ejer.


Spørger man Lone Bøegh Henriksen er altaner en sikker investering, da værdien, som en altan tillægger boligen, typisk overstiger udgifterne til altanen. I langt de fleste tilfælde bliver altanen derfor gratis på sigt, hvis man ikke ligefrem tjener på at have opført den.

”Altaner er som udgangspunkt en god investering. Men det er vigtigt, at den placeres rigtigt i forhold til lejlighedens indretning og i forhold til verdenshjørnerne, så man kan få så meget sol som muligt,” siger hun.

Læs mere om altaner fra en ejendomsmæglers synspunkt i indlægget Altanen giver værdi til din bolig.


Interessen for altaner boomer også hos lejerne

Det er ikke kun potentielle købere eller ejere, der i stigende grad udviser interesse for altaner. Det gælder nemlig også hos lejerne. Dermed er altaner også en god forretning for udlejere.


Lejernes altan-interesse er nemlig til at tage og føle på og kan måske bedst beskrives som eksploderet. I en opgørelse fra lejeboligportalen lejebolig.dk lyder det, at efterspørgslen på lejligheder med altan er ni gange så stor som udbuddet.


En undersøgelse fra BoligPortal.dk, der er foretaget blandt mere end 2.200 af sidens brugere i København og Aarhus, viser samme udslag fra lejerne. Således svarer 3 ud af 5, at en altan meget gerne må være en del af deres kommende bolig.

Comments


bottom of page