top of page

Den kattevenlige altan - sådan trives din kat sikkert på altanen

Elsker din kat at være på din smukke altan? Se her hvordan du gør din altan kattesikker og indretter den med gode opholdspladser og planter, der er specielt egnede til katte.Katte er det mest populære kæledyr i Danmark og mere end 370.000 familier er katteejere. En altan er et skønt sted at være – også for en kat. Her kan den opfange lyde og dufte, der bringer informationer om verden omkring den.


Kattesikker altan

Man siger, at katte har ni liv, men der er ingen grund til at løbe risikoen for at mis falder ned fra altanen og kommer til skade. Det er fristende for det lille rovdyr at jagte sommerfugle, humlebier eller sågar fugle, og der skal kun et øjebliks uopmærksomhed til for at legen bliver til blodig alvor.

Der er flere muligheder for at gøre altanen kattesikker. Du kan montere et kattenet af nylon eller metaltråd mellem overboens altan og toppen af dit eget gelænder. Det er vigtigt at du er omhyggelig når du monterer nettet, så katten ikke kan finde et smuthul.

Bemærk, at nogle ejerforeninger ikke tillader montering af kattenet eller andre afskærmninger.

Hvis du ikke kan eller må sætte kattenet op, kan du købe et opholdsbur til katte hos dyrehandleren eller måske ligefrem bygge en såkaldt ‘catio’. En catio er en sammentrækning af de engelske ord cat + patio og er et skræddersyet aflukke med gode liggesteder og aktiviteter til kattene.Husk vand og skyggesteder

De fleste katte elsker at ligge højt oppe og kigge ned på omgivelserne. Har du mulighed for at lave et kattetræ eller en hylde, hvor dit lille vilddyr kan ligge og overskue verden – både på altanen og ude i den store verden – så vil det helt sikkert blive en yndet opholdsplads.

Hvis katten opholder sig på altanen, så er det vigtigt at der er frisk vand til rådighed. Sæt gerne vandet i skyggen så det holder sig køligt så længe som muligt.

Lav eventuelt en speciel katte-have. Du skal bruge en kasse eller krukke, der er stor nok til at din kat kan ligge i den. Så græs eller korn som katten kan spise eller putte sig i. Det kølige leje på friske strå vil blive et yndlingssted – især hvis du sætter kattehaven i skyggen.


Gode katteplanter

Kattegræs hjælper med at holde kattens fordøjelse i orden og giver en næringstilskud af folinsyre. Hvis en kat har adgang til friske forsyninger af kattegræs på altanen og i vindueskarmen er den ikke så tilbøjelig til at spise potteplanterne.

Katteurt eller catnip er en urt, der har en nærmest euforiserende virkning på 75% af alle katte. Dyrene bliver pjattede, legesyge og meget kælne og kan sågar finde på at jagte ikke-eksisterende mus.


Katteurt er en smuk staude, som du kan have glæde af år efter år. Du kan høste og tørre bladene, så din kat kan have glæde af dem hele året.

Comments


bottom of page