top of page

Fordele ved at vælge en stålaltan fra MinAltan - få pris på altaner

MinAltan leverer udelukkende altaner, der er fremstillet af galvaniseret stål. Det sikrer dig en løsning, der er både smuk, vedligeholdelsesfri, miljøvenlig og langtidsholdbar.Som altan-køber skal du tage stilling til mange ting. En af de allervigtigste faktorer for altanens udseende og holdbarhed er valget af materiale til ramme og gelænder – altså altanens bærende dele. Ofte står valget mellem en altan i aluminium og stål. Hos MinAltan har vi valgt udelukkende at lave altaner i varmgalvaniseret stål, der bliver forarbejdet af danske virksomheder.


Stål er et fantastisk materiale der i århundreder har vist sin styrke i byggebranchen. Det er stærkt, fleksibelt og let at forarbejde. Den eneste ulempe er, at stål i ubehandlet form ruster, når det udsættes for vind og vejr.


Altaner i galvaniseret stål er langtidsholdbare

Løsningen på dette problem er at galvanisere stålet og på denne måde give det en overflade, der er både smuk og robust. Netop disse egenskaber gør galvaniseret stål til et meget brugt materiale til udendørs ting i det offentlige rum. Du kender sikkert den grålige overflade fra lygtepæle, autoværn, cykelstativer samt gelændere ved trapper og broer. MinAltan giver 30 års garanti mod rust på altanens metaldele.


Hvad er varmgalvanisering?

Galvanisering er en proces, hvor det rengjorte stål dyppes ned i et kar med 480 grader varm, flydende zink. Derved sker der en kemisk sammensmeltning, der efterlader en overflade af zinkoxid, der er langtidsholdbar og modstandsdygtig over for naturens luner, kemikalier og mekaniske påvirkninger som slag og slid.

Det er en miljøvenlig måde at skabe en stærk og vedligeholdelsesfri overflade på. Galvaniseringen kommer ind i alle hjørner og hulrum, så du kan være helt sikker på at have en altan, der holder sig smuk i mange årtier.


Er zink farligt?

Nej. Zink er et naturligt forekommende grundstof, som vi alle skal bruge til at opretholde et godt helbred.


Voksne mennesker skal have 15-20 mg hver dag, og det får vi blandt andet fra kød, ost og fuldkornsprodukter. Zink hjælper blandt andet på heling af sår, og det er derfor man putter zinksalve på røde numser hos babyer.


Neutral grå eller flotte farver?

Tidligere blev langt de fleste altaner leveret i galvaniseret stål uden efterbehandling.

I dag er der en stigende tendens til at køberne vælger altaner, der er f.eks. sorte eller antracitgrå. Hos MinAltan bliver altanerne først galvaniseret og derefter pulverlakeret i den ønskede farve.


Få en flot visualisering af jeres altanprojekt hos MinAltan, så I kan se hvilken farve der klæder jeres bygning bedst.

Comments


bottom of page