ANDELS- & EJERFORENING

Overvejer I at få altaner i jeres andels- eller ejerforening? Så får I her en række gode råd til, hvordan I kommer godt i mål med jeres altandrømme.

MinAltan opsætter nye altaner i København og på Frederiksberg og tilbyder at være med jer hele vejen – fra vurdering af muligheder, altandesign, byggetilladelse og montering.

1. Altanudvalg

På baggrund af drøftelse med bestyrelsen nedsættes et altanudvalg bestående af 3-4 personer, som har til ansvar at undersøge de forskellige muligheder for at få altaner til ejendommen. Altanudvalget kontakter MinAltan, som kommer forbi til en indledende besigtigelse og snak om beboernes ønsker til altaner, mulighederne og den videre proces. Dette er naturligvis uden omkostning for jer og helt uforpligtende. Vi tilbyder også, at I kan holde dette møde hos os i vores altanshowroom på Frederiksberg.

Vi kommer med et oplæg til mødet, så I får svar på alle spørgsmål og får al den information og vejledning, I har brug for.

2. Altantilbud

Baseret på det indledende møde, sender MinAltan et konkret tilbud, som I sammen med de andre beboere kan drøfte internt.

3. Beboermøde

Altanudvalget inviterer alle beboere til et beboermøde, hvor alle har mulighed for at stille spørgsmål og debattere muligheden for at få altan. Vi anbefaler, at alle stemmer bliver hørt for at sikre en god og åben dialog.

MinAltan stiller meget gerne vores altanshowroom på Frederiksberg til rådighed, så I kan få rig lejlighed til at se, røre og afprøve de forskellige altanløsninger.

Hvis beboerne efter mødet er positivt stemte over for at få altaner, skal altanprojektet godkendes på en generalforsamling. Hvis altanforslaget godkendes af generalforsamlingen starter udformningen af kontrakten, og MinAltan starter op umiddelbart efter kontrakten er på plads.

4. Finansiering

I forhold til økonomi skal I tage fat i foreningens administrator. Det er jeres administrator, der har styr på jeres lånesituation og økonomi.

Når en andelsforening tager lån, betyder det typisk, at man hæver huslejen. Et eksempel kan være dette: Optager I et 30-års-lån, kan huslejestigningen for en almindelig facadealtan ligge på omkring 600-800 kr. om måneden afhængigt af vilkår, bank og jeres økonomi.

Der er fordele ved at gå sammen som forening frem for at lave individuelle kontrakter. I kan få bedre lånemuligheder, og det er også lettere for os at koordinere tingene, hvis bestillingen sker centralt. Det vil også afkorte byggeprocessen.

Tøv ikke med at kontakt MinAltan. Vi kommer meget gerne forbi og ser på mulighederne i jeres boligforening. Det er naturligvis helt uforpligtende.

Læs mere om MinAltans købsproces her.

Læs evt. også om altanregler hos Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune:

Københavns Kommune

Frederiksberg Kommune

Altaner

Spørg os til råds

Vores rådgivere sidder klar til at vejlede dig til den bedste altan.