top of page

MinAltan på besøg hos Isover og P. Fournaise


MinAltan har i samarbejde med Bygma og Isover besøgt P. Fournaise i Fredericia og Isover i Vamdrup for at drøfte mulighederne for et potentielt samarbejde. P. Fournaise driver et glasgenanvendelsesanlæg, hvor vinduer og døre genbruges, og materialerne knuses og sorteres til genanvendelige råstoffer som glas, træ, jern og aluminium.


Genanvendelse af glas har flere miljømæssige og energimæssige fordele, da glas på lossepladser kan tage tusinder af år at nedbryde, og produktion af nyt glas kræver betydelige mængder energi. Ved at genanvende glas reduceres affaldsmængden og energiforbruget.


Formålet med besøget var at undersøge, hvordan de vinduer og døre, som MinAltan fjerner, kan indgå i cirkulære kredsløb. Tanken er, at glasset genanvendes og smeltes om på Isovers fabrikker til nye isoleringsmaterialer, hvilket skaber synergi mellem MinAltan, P. Fournaise og Isover.


Dette initiativ er en vigtig del af MinAltans strategi for at blive en mere cirkulær virksomhed. Vi arbejder målrettet mod produktcirkularitet, som er en af Cradle to Cradle Product Innovation Institutes fem certificeringskategorier. For at opnå Cradle to Cradle-certificering opstiller vi konkrete mål for genanvendte materialer i vores altaner og beskriver de kredsløb, vi medvirker til efter altanernes levetid.


Samarbejdet med P. Fournaise og Isover er centralt for vores målsætning. Vi mener, at stærke partnerskaber på tværs af industrien fremmer en grønnere udvikling. MinAltan er stolte af at samarbejde med store danske virksomheder med ambitiøse bæredygtighedsmål og ser frem til at inspirere andre til at tage lignende skridt mod en mere bæredygtig fremtid.

Коментарі


bottom of page