top of page

Møde med en potentiel samarbejdspartner for cirkulære kredsløbMinAltan har for nylig mødtes med en mulig samarbejdspartner for at diskutere mulighederne for at genanvende overskydende materialer fra vores byggepladser, specielt de store mængder træ, som vores altandele fragtes på. Med den store produktion af altaner genererer vi betydelige mængder overskydende træ fra pallerne, der anvendes til transport. Vi ønsker at skabe en cirkulær proces for genanvendelsen af dette træ, men logistik og varierende afhentningstidspunkter har ofte været en udfordring i forhold til at etablere et langvarigt samarbejde med en ansvarlig aktør, der også kan dokumentere både CO2-aftrykket og træets videre anvendelse.


På mødet drøftede vi, hvordan vi kan etablere en cirkulær proces for genanvendelse af træet, hvilket vil bidrage til at reducere vores CO2-aftryk og affaldsmængde. Tidligere har vi med succes gennemført pilotprojekter, hvor vi skabte cirkulære kredsløb for genanvendelse af glas fra gamle vinduer og mursten i nye sammenhænge.


Det er dog ikke altid nemt at etablere denne form for samarbejde, da bæredygtige løsninger ofte er bekostelige at implementere. Derfor er vi begejstrede for, at vi i dag har taget hul på en dialog, der kan føre til en løsning, der både reducerer CO2-aftrykket, nedbringer affaldsmængden og samtidig er økonomisk overskuelig. Næste skridt er at drøfte de endelige detaljer omkring logistik og praksis, hvorefter vi kan implementere ordningen i vores processer.


For MinAltan er det nødvendigt at etablere disse typer af samarbejder, da vi ser det som en del af vores ansvar at nedbringe det høje CO2-aftryk, som byggeindustrien bidrager til. Vi er stolte af, at andre aktører, der også vægter ansvarlighed, dokumentation og bæredygtighed højt, ønsker at indgå en dialog med os. Sammen kan vi bidrage positivt til en reduceret affaldsmængde og sikre, at materialer genanvendes i nye, bæredygtige sammenhænge.

Comentários


bottom of page