top of page

Stormsikker altan: Sådan gør du din altan klar til storm!

Er din altan klar til kraftige kastevinde? Se her hvordan du sikrer dine løsdele på altanen, lyskæder og møbler når vejret viser tænder. Her nogle forholdsregler du kan tage for at beskytte tingene på din altan.1 – Fjern løsdele fra altanen

Har du lanterner, hynder, tæpper og nipseting på altanen, så tage dem indenfor i sikkerhed. Hvis lanternerne vælter vil glasset ofte knuses. Det er naturligvis ærgerligt at dine ting går i stykker, men det betyder jo også at der vil være glassplinter på både dit og ikke mindst din underboen altangulv. Små, sylespidse splinter som bare venter på at bore sig ind i bare fødder og dyrepoter.


2 – Træk stikket ud

Har du pyntet altanen med lyskæder, har du en stationær elektrisk grill eller andre strømforbrugende ting på altanen, så sørg for at tage tage stikket ud af kontakten. Har du mulighed for at tage tingene ind i sikkerhed, så er det endnu bedre.

Kraftige stormstød kan vælte ting ind over ledningen så der går hul på isoleringen og der kan trænge vand ind til det strømførende kobber. Vand og strøm er en farlig cocktail!

Sker der skade på dine ledninger skal du straks udskifte dem!


3 – Beskyt dine planter

Løft altankasserne af og sæt dem tæt op af husmuren. Sæt krukkerne i det hjørne af altanen, hvor der er mest læ.


Saml små urtepotter i en kasse eller balje, så de står så tæt som muligt. Så er risikoen for at de vælter meget mindre.


Har du flamingo selvvandingskasser på altanen så er det bedste råd at fylde dem helt med vand så de bliver tunge og ikke blæses omkuld – eller helt væk!

Hvis meterologerne lover orkan, så kan du måske flytte de sarteste planter indendørs?


4 – Møbler og andre større ting

Vindstød af orkanstyrke og kraftige kastevind kan få selv store ting til at vælte eller – endnu værre – flyve ud over altanens gelænder til fare for de mennesker, der passerer forbi i gården eller på gaden.


Har du lette møbler af plastik eller lignende, så vend altanbordet på hovedet så det ligger på bordpladen med benene opad. Har du klapstole, så fold dem sammen og læg dem ovenpå altanbordet.


Markiser køres ind i kassetten og læsejl strammes op og gøres omhyggeligt fast, så det ikke bliver rykket i stykker i stormen eller flyver helt væk.

Parasollen foldes sammen og lægges ned på gulvet.


5 – Stormsikring af grill

Har du en kulgrill på altanen, så sørg for at askebeholderen er tømt. Ellers vil både dine egne og naboernes altaner blive svinet til.


Har du en grill med låg er det en god idé at låse dem fast. Nogle grill har deciderede låsebeslag, men ellers kan du bruge et stykke snor, ståltråd eller en elektriker/kabelstrip til at holde tingene på plads. Hvis du har et overtræk til din grill kan du enten tage det indendørs eller binde det fast med en stram snor.

Коментари


bottom of page