top of page

Guide: Sådan vinterpynter du din altan & får masser af stemning

Mens vi venter på de fine forårsblomster og farver, kan du stadig godt gøre din altan vinterlig med vinterpynt. Vinteren er stormfuld, hvid, kold og våd, og det er derfor oplagt at give de mere rå materialer og det rå pynt plads. Pynt gerne altanen med materialer, du kan finde i naturen, så altanen får et smukt, råt og årstidstro vinterpræg. Få gode ideer her.
Find sten

Sten i mange størrelser er godt at pynte med om vinteren, fordi de har den rå skønhed, som klæder en vinterpyntet altan. Tag en blæsende tur på stranden, og find nogle flotte sten i forskellige nuancer og størrelser, du kan lægge i en krukke eller en kurv. Hvis du har en stor og ret massiv glaskrukke, kan stenene tage sig rigtig flot ud i den på gulvet på altanen. Vær forsigtig, når du fylder krukken med sten, og husk, at den hurtigt kan blive tung at flytte. Det er en fordel, når det river og rusker, men ikke så godt, hvis du skal flytte den meget rundt.


Mønstrede krukker

Man kan få fine krukker i mange størrelser, farver og mønstre. Vinteren kalder ikke på de farvestrålende krukker, men så kan du i stedet gå efter mønstre. I krukkerne kan du lægge ting, du finder i naturen som fx brændestykker, grankogler og mos, eller du kan tage nogle gamle æbler, der ikke er rådnede, som kan give lidt farve i det vinterblege.


Grene på altan

Det er meget oppe i tiden at bruge det, årstiden kan byde på. Vi spiser efter årstiden, og hvorfor ikke også hylde årstiden på altanen? Selvom der hverken er grønne blade eller forårsskud på grenene, kan nøgne grene give et råt look og være med til at vise vinterens ansigt. Her er der forskellige typer af grene, du kan bruge som pynt:

  • Grene i forskellige størrelser og typer i en krukke eller med et bånd om som et neg kan pynte din altan.

  • Man kan finde troldegrene, der fylder meget og derfor pynter meget. Dem kan man både hænge op (hvis man tør for vinden), stille i en krukke eller lægge i en kurv.

  • Grangrene kan godt virke lidt julede, men hvis man sætter dem i en krukke eller blander dem med andre grene, kan de give lidt grønt på altanen.

  • Grene med knopper, når de begynder at dukke op, kan være gode at pynte altanen med, fordi de viser, at foråret er på vej.


Træstub

Store træstykker eller måske endda en træstub kan også give liv og pynt på altanen. Man kan stille en krukke på en træstub, eller man kan save træstubben i stykker i ca. 5 centimeter tykke, runde skiver, som man kan pynte med, stable eller stille ting på.


Pas på vinterstorme! Det kan være rigtig hyggeligt med en masse fin pynt og nips på vinteraltanen, men vinteren byder også på hårdt vejr. Sørg derfor for at sikre løse dele, der kan tages med af vinden eller vælte, når der er storm i sigte.


Pynt altanen til højtider

Vintermånederne og det tidlige forår byder på nogle forskellige højtider, som man kan lade sig inspirere af, når man skal pynte op. Her får du et par bud på, hvordan du kan gøre altanen festlig til højtiden:

  • Valentins dag: Tænk i røde farver og hjerter. Måske røde æbler, røde lys og hjerter af bløde, tynde grene.

  • Fastelavn: Pynt op med gran i en tønde, og lad fastelavnsrisene stå og pynte på altanen.

  • Påske: Påsken falder tidligt i år, men mon ikke der er masser af påskeliljer, vintergækker, grønne blade og grene med knopper at tage af, når vi når til april. Brug de gule farver, og pynt også op med æg og anden påskepynt, der ikke flyver væk i vinden.

Kommentare


bottom of page