top of page

Hold varmen på altanen - MinAltan giver vores bedste tips

Her får du en række gode råd til at gøre det lunere på altanen, så du kan få endnu mere glæde af den i det danske vejr. Der findes mange muligheder, når du bare gerne vil have det lidt varmere på altanen. Vi har samlet de forskellige typer af varmekilder ud fra, hvad de kører på: Strøm, gas, ild og så dem, der ikke kræver noget andet end din egen kropsvarme. Vi guider dig til at finde den løsning, der passer dig og din altan bedst.De løsninger, der kræver strøm

Når man kigger på de løsninger, der kræver strøm, bør man først overveje, om det er muligt at trække strømmen ud på altanen. Derudover bør man overveje, om man vil hæve sit elforbrug og dermed sin elregning – det vender vi tilbage til.

Efter man har overvejet fordele og ulemper ved en elbaseret løsning, bør man kigge på sin altans indretning. Der findes en række forskellige terrassevarmere, som kræver mere eller mindre plads. Der findes både terrassevarmere, som står op, teressevarmere til væggen og til loftet eller til bordet – endda kan man få varmere, der er en del af bordets ben. De findes også med både lys og varme i et. Det afhænger af altanens indretning, hvad der er plads til, og hvor der er brug for varmen. Generelt varmer de elbaserede løsninger rigtig fint, men de koster en del.

Man kan også benytte sig af infrarød stråling. De infrarøde terrassevarmere bruger infrarøde kortbølger, og det har den fordel, at de ikke opvarmer luften, men det, de rammer. Det betyder også, at de kan koste rigtig meget.


De løsninger, der kræver gas

De terrassevarmere, der bruger gas, er ofte ret store og ligner dem, man ser i cafeers udendørsområder. Hvis man har plads til sådan en – og hvis man orker at slæbe gas op i lejligheden – bør man være opmærksom på at købe en, der rent faktisk varmer. Dem, hvor der er en stor flamme, varmer ofte ikke særlig meget, men er til for at være pæne og dekorative.


Derudover kan en gasgrill, man griller på, også være en god varmekilde, selvom den jo ikke er tændt så længe.


De løsninger, der kræver ild

God gammeldags ild kan være en rigtig god og hyggelig varmekilde på din altan fra MinAltan. Det kan være i form af en kulgrill, en mexicansk ovn eller et bålfad, man kan stille på bordet. Desuden giver det også nogle sjove muligheder for at riste skumfiduser og bage snobrød. Det store problem ved åben ild er sikkerheden, og her må man sørge for, at man tager alle forholdsregler, så det er en sikker oplevelse. Derudover er der rigtig mange boligforeninger, hvor man hverken må have grill eller åben ild på altanen, så læs vedtægterne grundigt, før du begiver dig ud i denne – meget hyggelige – løsning. Tænk også på, hvor generede overboerne vil blive af røgen og lugten, og husk at tage hensyn til deres altanoplevelse.


Udgifter og ulemper ved de kunstige varmekilder

Der er selvfølgelig nogle ulemper forbundet med disse varmekilder, der kører enten på gas, strøm eller er ild. For det første er det dyrt – ikke bare at købe en varmer i god kvalitet, der ikke går i stykker hurtigt, men også dyrt i forbrug, hvad end det er el, gas eller brænde. Derudover er der nogle miljømæssige omkostninger ved at benytte disse former for løsninger, da man jo brænder affaldsstoffer af ud i luften. Det er nogle ulemper, man må gøre op med sig selv, om de vejer tungere end at holde varmen på altanen.


De løsninger, der ikke kræver noget (næsten)

Er det ikke lige nu, du skal investere i den helt store omgang – findes der også alternativer. Her gælder det om at skaffe sig lune puder at sidde på, dejlige plaider og måske endda noget altantøj og gæstealtantøj, som hænger parat, når det bliver koldt. Jo mere tilgængeligt tøjet, puderne og plaiden er, jo nemmere er det at blive siddende lidt længere.


Tænk også over møblerne, så de ikke er lavet i køligt materiale eller materiale, der kan suse luft igennem. Ellers kan varme hynder hjælpe en stor del på komforten og kuldeniveauet.


En vigtig ting er også, at der er læ. Det kan man sørge for med en læskærm eller en parasol. Parasollen har den fordel, at den holder på den varme luft under parasollen fra folk på altanen. Man kan også anskaffe sig en markise, der har samme effekt. Det gør det selvfølgelig sværere at spotte stjerneskud, men det kan betyde, at man kan nyde aftenen på altanen lidt længere.

Comments


bottom of page